Notice: Undefined offset: -1 in /home/bonyadem/public_html/wp-includes/post-template.php on line 330
شب میهمانی رازها - مهدویت فارس

شب میهمانی رازها

امشب، شب میهمانی رازهاست، چگونه خواب، سرزمین چشم‌ها را فتح کند وقتی که به استقبال واژگان نور می‌روند!؟

امشب، پنجره‌ها ستاره می‌چینند تا جوشن کبیر، با تمام عظمتش آغاز شود.

امشب، تمام فرشتگان آسمان، با کسی که قرار زمین است، وعده‌ی دیدار دارند؛ چه بزمی است در زمین و چه شوری است در آسمان و نردبان دعا چه قدر شلوغ است!

دست‌ها چونان مزارع آفتابگردان، بلند شده‌اند و کهکشان‌ها را می‌کاوند. خاک، به شدت به افلاک نزدیک شده است و الغوث الغوث‌ها به سوی دوست پر می‌زند. دهان‌ها بوی ذکر می‌دهد و کلیدهای بهشت همه جا پخش‌اند.

مفاتیح‌الجنان، قدردانستن زمان را آسان می‌کند.

و در این میان، نام علی (ع) چونان خورشید، بر دریای سرخِ اندوه جانمازها و شبستان‌ها می‌تابد.

شب قدر باارزش‌ترین و برترین شب است. اهمیت این شب تا حدی است که آیات مختلف و حتی سوره‌ی مستقلی درخصوص شرافت و عظمت آن نازل شده است. خداوند برای بیان عظمت این شب آن را برتر از ۳۰ هزار شب (هزار ماه)، فرموده است[۱].

چرایی عظمت و شرافت این شب در آیات مختلفی از جمله اولین آیه‌ی سوره‌ی مبارکه‌ی قدر آمده و آن، نزول قرآن است[۲]: «ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم»[۳]. و در ادامه می‌فرماید: همه‌ساله در این شب فرشتگان و روح، به اذن پروردگارشان برای تنظیم و تقدیر همه‌ی امور (مربوط به مخلوقات اعم از مرگ و زندگی و بیماری و صحت و رزق و روزی و زیارت و حوادث طبیعی) نازل می‌شوند[۴]. به سبب نزول قرآن در این شب، خیر و برکت فراوان و رحمت و مغفرت خداوند به سوی بندگان نازل می‌گردد.

نکته‌ی جالبی که در سوره‌ی قدر جلب توجه می‌کند، وجود افعال مضارع است که دلالت بر استمرار و تداوم وقایع شب قدر دارد؛ به این معنا که شب قدر هر ساله با تمام خصوصیات، نزول خیر و برکت و سلامت و تقدیر امور تکرار می‌گردد و ملائکه نیز در این شب به امر پروردگار نازل می‌شوند.

اینک یک سؤال مطرح می‌شود: ملائکه بر چه کسی و برای چه نازل می‌گردند؟

با توجه به متن مملوء از خیر و برکت و سلامت سوره‌ی قدر، و همراهی روح با ملائکه، معلوم می‌شود که ملائکه جهت ارسال پیام در این شب نازل شده و از آنجا که آن‌ها حامل پیام پروردگارند، پس آن را باید به برترین انسان روی زمین عرضه کنند. بنابراین ملائکه، همه‌ساله در شب قدر بر امام معصوم و جانشین پیامبر (ص) نازل می‌شوند که در عصر حاضر، وجود مقدس امام عصر (عج) می‌باشند و امور یک سال آینده را خدمت ایشان تقدیم می‌نمایند.

در روایات، به شب‌های ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان، به عنوان شب قدر اشاره شده اما شب ۲۳ رمضان، از بقیه محتمل‌‎تر شمرده شده است.

چگونه می‌توان از برکات حیرت‌انگیز این شب، بیشترین بهره را برد؟

سلطان و مالک هستی، مائده‌ای پر از نعمت و رحمت و مغفرت گسترده و بانگ میهمانی سر داده و فرموده، میهمانی امشب بسیار ویژه است. هر کس به اندازه‌ی توان و همّتش هر چه می‌تواند از این خوان گسترده بردارد. اینجاست که باید با امام زمان (عج) که کامل‌ترین انسان این عصر می‌باشد، در این برترین شب از برترین ماه، پیوندی خاص برقرار کرد. با کسی که هدایت معنوی و باطنی انسان‌ها به دست توانمند او می‌باشد و به برکت وجود معنوی و نورانی اوست که عالم هستی از فیض حق‌تعالی بهره می‌برد. آری، باید در این شب عزیز و ویژه، که عالم به سوی کمال حرکت می‌کند، عبودیّت و اطاعت خود را با حجّت خدا همسو کرد تا به برکت طاعات او که درنهایت بندگی است، طاعات ما نیز مورد قبول حق قرار گیرد و امام زمان و امان زمین، آمین‌گوی دعاهای ما باشد و نام ما را در زمره‌ی دوستداران و منتظرانش بنویسد و در این شب، ظهور موفورالسرورش را از درگاه احدیت خواست که خود می‌فرمایند: «وَ أَکْثِرُوا الدُّعاءَ بِتَعْجیلِ الْفَرَجِ، فَاِنَّ ذلِکَ فَرَجُکُم[۵]؛ برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید که همان، فرج شماست».


– پی نوشت :

[۱] سوره قدر، آیه ۳

[۲] نزول دفعی قرآن به قلب مبارک پیامبر (ص).

[۳] سوره قدر آیه ۱؛ سوره دخان، آیه ۳

[۴] سوره قدر، آیه ۴

[۵] کمال‌الدین و تمام‌النعمه، ج۲، ب۴۵، ح۴

آخرین مطالب

همایش بزرگ مهدی یاوران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) فارس، همزمان با سالروز ولادت با سعادت قطب عالم امکان، حضرت بقیة الله الأعظم، امام زمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *