جستجو

ویژه ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

دروازه های آسمان گشوده می شود و فرشتگانی بی شمار هلهه کنان فرود می آیند. مدینه، لبریز عطر یاس، با چشمانی گشوده تر از هر روز، بیستمین روز جمادی الثانی را دیدار می کند.
چشمان خدیجه (س) خیس لبخند می شود و محمد (ص) شادمان و بی قرار، کودک را در آغوش می کشد. فاطمه (س) متولد می شود، خورشیدی که یازده ستاره دنباله دار را در آسمان امامت، مادری کرد. مشرکان پیامبر را ابتر خواندند و خداوند فاطمه را کوثر نامید: إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ ، فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ ، إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الأبْتَرُ (۱)
فاطمه متولد می شود زنی شگفت که عفتش سرلوحه همیشه تاریخ است. فاطمه می آید و از شانه های زمین، یاس های سپید چون پیغام های بشارت بالا می روند. او می آید و کوچه های مدینه، طلوع گام هایش را به پیشواز می آیند.
او می آید، رودخانه های یخ بسته جهان ترک برمی دارند و سپیدارهای جوان به سمت نورقد راست می کنند. او می آید تا دختران زنده به گور شده عرب، غرور زن بودن را از بین خروارها خاک حس کنند.
فاطمه، فریادی سرخ است در کوچه های مظلومیت علی (ع)
فاطمه می آید می ایستد و می ماند تا زمینیان، حضور ملکوتی اش را آسمانی شوند.
بیستم جمادی الثانی هر سال، روزی پر معنویت است، این روز به یُمن زادروز بانوی نمونه اسلام، فاطمه زهرا (س) روز زن و روز مادر نام گرفته است که اگر روزی باید روز زن یا روز مادر باشد، چه روزی والاتر و افتخارآمیزتر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا (س) بانویی که گل سرسبد تمام بانوان عالم است و افتخار خاندان وحی است.
 
فاطمه کیست؟
اللّهم صلّ علی الصدیقه فاطمه الزکیه حبیبه حبیبک و نبیّک و ام أحبّائک و أصفیائک الّتی انتجبتها و فضّلتها و اخترتها علی نساء العالمین ……(۲)
پیرامون شخصیت جامع الأطراف حضرت زهرا سلام الله علیها آنچه گفته‌اند و نوشته‌اند و باز هم گویندگان و نویسندگان بگویند و بنویسند، به بیان مقامات و درجات و فضائل حضرت نمی‌رسند.
اگر چه عمر آن حضرت به ظاهر کوتاه بود، امّا در همین فرصت اندک، مواضعی را از خود نشان دادند که درس‌های سازنده آن در طول تاریخ، برای همه، راهبر و حقّ‌نما است.
زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها نیز مانند زندگی پدر بزرگوارش حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبد الله صلی الله علیه و آله، سرشار از آثار و برکات  فراوانی بود.
در عالم وجود، کسی از حضرت زهرا (س)، در علم و اخلاق و سیره و مقامات انسانی و کمالات و جنبه‌های روحی و جسمی نزدیک‌تر به حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم – شخص اول عالم امکان- نیست.
اگر چه طول عمر آن بزرگوار ۱۸ سال بیشتر نبود، اما مهمّ این است که ایشان در مدّت کوتاه حیات خویش، کارهایی بزرگ انجام دهد که از دیگرانی مثل او در هزاران برابر آن سال‌ها، صادر نمی‌شود.
از این جهات، هر چه ما در این موضوع و میدان وارد شویم، و هر چه در رشته‌‌های مقامات و فضائل آن بزرگوار مطرح کنیم، نمی‌توانیم حقّ مطلب را ادا نماییم.
همه مقاماتی را که بتوان برای یک انسان کامل فرض کرد، حضرت زهرا سلام الله علیها در رتبه اول و در درجه اول آن قرار دارد.
مواضع حضرت زهرا علیها السلام در ایمان و معرفت به خدا، در بندگی و عبادت، در بی‌اعتنایی به دنیا و قناعت، در ایثار ، در همسرداری و تربیت فرزند، و در رعایت ستر و عفاف، یگانه و اسوه بود.
مواضعی که حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله علیها بعد از رحلت حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم اتخاذ کردند، بسیار والا و اعجاب‌انگیز بود. او که مسئولیت بزرگ رساندن حقایق به مردم را بر عهده خود می‌دید،  آن خطبه معروف را در مسجد پیامبر صلوات الله علیه و آله خواندند.
در آن شرایط و موقعیت که برای هیچ کسی امکان چنان سخنرانی و چنان خطبه و بیان حقائقی میسر نبود آن حضرت – که سلام و درود خداوند بر او باد- تنها کسی بود که با حضور خود و ایراد آن خطبه بلیغه، حضور رسول الله صلی الله علیه و آله را به یاد مستمعین می‌آورد.
به امر آن بزرگوار، پرده‌ای بین بانوان و مردان کشیده شد تا حضرت از پشت پرده خطبه بخوانند و چنان خطبه را خواندندکه مستمعان را سکوت فراگرفته و اشک از چشمان آن‌ها سرازیر شده بود.
یکی از ارکان مهمّ عنوان والای اهل بیت علیهم السلام، حضرت زهرا سلام الله علیها است. در آیه تطهیر «إنّما یُریدُ اللهُ لِیُذهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ اَهْلَ البَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُم تَطْهِیراً»(۳)، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یگانه بانویی از آن پنج تن است که این آیه در شأن آنها نازل شده است و او مشمول این آیه است.
و در آیه «فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ»(۴)، یگانه زنی که با حضرت رسول حضور پیدا می کند فاطمه زهرا صلوات الله علیهما بود.
در آیه «قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلّا الْمَوَدَّهَ فِی الْقُرْبى‏»(۵) وقتی از حضرت رسول صلوات الله علیه و آله می‌پرسند که نزدیکان شما – که خداوند در این آیه امر به مودّت آنها فرموده- چه کسانی هستند؟
می‌فرمایند: علی و فاطمه و حسن و حسین صلوات الله علیهم اجمعین. (۶)
پس باید معارف و هدایت‌های سرور بانوان جهان، دختر رسول خدا صلوات الله علیه و آله را در معرض مطالعه همگان قرار دهیم که همین عقاید و هدایت‌ها حجّت تشیع می‌باشد.
باید در این ایام، خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها – که متضمن همه‌گونه پیام لازم و سازنده در تمام نواحی حیات است- مورد توجه قرار بگیرد.
باید مراسم و ذکر فضائل آن حضرت همیشه زنده بماند که یکی از وسائل تقرّب به خداوند، احیاء امر اهل بیت علیهم السلام خصوصاً فاطمه زهرا سلام الله علیها می‌باشد.
باید در چنین موقعیتی هر چه می‌توانیم مقام حضرت زهرا علیها السلام را بیشتر تجلیل بکنیم و معارف ایشان را به مردم برسانیم که ادای مزد رسالت حضرت رسول صلی الله علیه و آله، تجلیل و تقدیر از ایشان است.
البته کسانی که در مقام تجلیل و تعظیم آن حضرت هستند، طبعاً ملتزم به احکام هم می‌باشند. همان‌طور که امام صادق علیه السلام در شعری که انشاد کردند فرمودند:
تَعْصِی الْإِلَهَ وَ أَنْتَ تُظْهِرُ حُبَّهُ هَـذَا مُحَالٌ فِی الْفِعَالِ بَدِیعٌ‏
لَـوْ کَــانَ حُبُّکَ صَادِقاً لَأَطَعْتَهُ إِنَّ الْمُحِبَّ لِمَنْ یُحِبُّ مُطِیع(۷)‏
یعنی علامت صدق و صداقت ما در محبّت فاطمه زهرا علیها آلاف التحیه و الثناء این است که در راه او و خط آن بزرگوار ثابت‌قدم باشیم و همیشه و هر لحظه، اطاعت از امر خدا و رسول و ائمه طاهرین علیهم السلام را سرلوحه کار خودمان قرار بدهیم.
ای کاش خدا عنایت کند و فقط ذره‌ای از بصیرت حضرت زهرا (س) را به ما عطا نماید تا بتوانیم قدمی هرچند کوچک برای زمینه‌سازی ظهور حضرتش برداریم. ان‌شاءالله

– پی‌نوشت‌ها:
۱- سوره کوثر
۲-مفاتیح الجنان،صلوات حجج طاهره،صلوات حضرت زهرا(س)
۳-سوره احزاب، آیه۳۳٫
۴ -سوره آل عمران،آیه۶۱٫
۵-سوره شوری، آیه۲۳٫
۶ -بحار الانوار؛ج۲۳، ب۱۳٫
۷-امالی شیخ صدوق ره، مجلس۷۴٫

آخرین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *